Meting op locatie

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Toelichting op metingen elektromagnetische straling

U kunt bij ons een meting aanvragen om te controleren of de ter plaatse aanwezige veldsterkten, afkomstig van zenders in de directe omgeving, de limiet niet overschrijden. Zo’n meting heet een veldsterktemeting. Wij meten dan de sterkte van het elektromagnetisch veld op een bepaalde plek waarvan u dit wilt weten. De veldsterkte die gemeten wordt, wordt uitgedrukt in volt per meter (V/m).

Op de locatie meten wij alle aanwezige elektromagnetische straling, afkomstig uit bijvoorbeeld radio, televisie, draadloos internet, mobiele telefonie en draadloze huistelefoon (DECT). Dit is de elektromagnetische straling in het radiofrequentie gebied (van 100 kHz tot 6 GHz). Hierbij noteren wij de hoogst gemeten veldsterkte.

Een toelichting op hoe er wordt gemeten, vindt u in de brochure ‘Meten van elektromagnetische velden’ (pdf, 237 kB).

De gemeten veldsterktes

Op straatniveau wordt er gemiddeld 0,5 tot 3 V/m gemeten. In een woning is dit 1 V/m. Dit is ver onder de strengste blootstellingslimiet van 28 V/m.

Gemeten veldsterktes in Nederland hetzelfde als in het buitenland

In andere landen zijn de gemeten veldsterktes hetzelfde als in Nederland. Daarmee blijven de waarden in onze leefomgeving ook onder de strengere limieten als in landen zoals België en Italië. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft de blootstellingslimieten die Nederland hanteert vergeleken met andere landen. U leest dit in het document Comparison of international policies on electromagnetic fields op de website van het RIVM.

Het aanvragen van een veldsterktemeting

EBLsmartsystems doet veldsterktemetingen op verzoek van bedrijven of particulieren conform de wijze zoals Agentschap Telecom (Min. van Economische Zaken) deze uitvoerd. Om een meting aan te vragen neemt u hiervoor contact met ons op, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.